Thursday, January 14, 2010

::It'S SnOwing In SenDai::

..H.A.J.I.M.E.T.T.E..
It start snowing since december..the coldest experience ever..this is my first experience living in 4 season country..at first i'm quite excited to wait for snow to fall..it is really beautiful..is like ABC (air batu campur) ..after a few days of winter I started to hate it..cause i can't stand the temperature..like today is 0 degree..i feel like living inside the fridge..and in the early morning when i went to the toilet to take 'wuduk'..oh my god..i feel like i had a cold fever ...thats what people said..'hujan emas di negeri org, hujan batu di negeri sendiri'..but among those 4 season i prefer spring and autumn..coz it's not too hot and it's not too cold..all you need is a light jacket ( take it from miss congeniality script)..by the way, i'm glad that i had such experience..can't wait for spring!.it is really nice to see cherry blossom...beautiful!

3 comments:

jalilsalleh said...

huhu...kira ko leh buat abc guna salji la kan, bukak kedai jual ABC ngan CENDOL mesti laris punya

Lynn Helmi said...

haha..iryd..that's what happened to me last year..kejap je suke tgk salji pastu boring da..my hubby siap g main snow pastu demam..skrg da jrg kuar umah..haha..sungguh boring..winter yg lemau :) tp kt sini byk je winter sport yg bleh main tp kami yg x tahan dok kt luar tu lame2..my hubby ckp aku da mcm org canada..kalo setakat -5 degree C tu aku bleh kuar pakai jacket lg..kalo pki winter coat berpeluh..hahaha..die siap pki 4-5 pieces lg..sbb die x smpt rase last year pny winter kt sini lg extreme..below 25-30 degree C!!lg haru aku mase tuh..dats y thn ni boleh berlagak dgn die :p anyway, tk a gud care of urself and bb dlm perut tu during winter ni ok..senang nk dpt sakit..

Lynn Helmi said...

haha..iryd..that's what happened to me last year..kejap je suke tgk salji pastu boring da..my hubby siap g main snow pastu demam..skrg da jrg kuar umah..haha..sungguh boring..winter yg lemau :) tp kt sini byk je winter sport yg bleh main tp kami yg x tahan dok kt luar tu lame2..my hubby ckp aku da mcm org canada..kalo setakat -5 degree C tu aku bleh kuar pakai jacket lg..kalo pki winter coat berpeluh..hahaha..die siap pki 4-5 pieces lg..sbb die x smpt rase last year pny winter kt sini lg extreme..below 25-30 degree C!!lg haru aku mase tuh..dats y thn ni boleh berlagak dgn die :p anyway, tk a gud care of urself and bb dlm perut tu during winter ni ok..senang nk dpt sakit..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails